Praktijk Gynaecologie Antwerpen & Rupelstreek
Mobile Menu
Annelies Lust gynaecologe Boom

Dr. Alexander Volcke

Gynaecologiepraktijk Boom en Antwerpen

Dr. Alexander Volcke is afkomstig uit het West-Vlaamse Kortemark en woont sinds kort in Heffen.

Hij is gehuwd met Charlotte en fiere papa van Juliette en Victor. Naast het werk, brengt hij zijn tijd het liefst door met familie, vrienden, tennis en padel.

Hij studeerde geneeskunde aan de KULeuven waarna hij zijn specialisatie Gynaecologie-Verloskunde startte. Tijdens zijn specialisatie deed hij ervaring op in verschillende centra: het Imeldaziekenhuis (Bonheiden), Sint-Vincentiusziekenhuis (Antwerpen), Sint-Augustinusziekenhuis (Wilrijk) en aan het Universitair ziekenhuis van Leuven. Tijdens zijn opleiding bracht hij ook een jaar door in Watford General Hospital in Engeland.

Na het bekomen van zijn diploma gynaecologie en verloskunde volgde Dr. Volcke een bijkomende subspecialisatie in de laparoscopische chirurgie en urogynaecologie.

Vanaf 2021 is Dr. Volcke verbonden aan het Sint-Augustinus ziekenhuis te Wilrijk. Hij werkt nauw samen met Dr. Lust, Dr. Dockx, Dr. Albertyn en Dr. Dielen binnen de associatie Gynarte.

Naast de verloskunde heeft Dr. Volcke een bijzondere bekwaming in minimaal invasieve chirurgie via kijkoperatie, urinaire incontinentie en zakkingsklachten van de vrouwelijke genitaliën, blaas en darm.