Praktijk Gynaecologie Antwerpen & Rupelstreek
Mobile Menu
Annelies Lust gynaecologe Boom

Dr. Annelies Lust

Gynaecologiepraktijk Boom

Graag stelt Annelies Lust zichzelf even kort voor.

Als ik niet aan het werk ben, ben ik thuis de gelukkige echtgenote en moeder van 4 schatten van dochters. In 2008, 2009, 2011 en 2012 heb ik zelf 4 prinsesjes op de wereld gezet, en op die manier een beetje de theorie in praktijk omgezet. Zo weet ik maar al te goed waarover ik spreek… Leuk als je van je hobby je beroep kan maken!

Mijn tongval verraadt af en toe nog mijn Westvlaamse roots, alhoewel ik mijn best doe om een mondje Antwerps mee te praten. Mijn eerste kandidatuursjaren heb ik in Kortrijk afgewerkt, en daarna ben ik overgestoken naar Leuven, waar ik na mijn specialisatie gynaecologie-verloskunde nog twee extra jaren bijkomend gespecialiseerd heb in hoog-risico zwangerschap, prenatale diagnostiek en echografie. Dit zijn dan ook mijn extra aandachtspunten binnen de praktijk.

Naast mijn werkzaamheden in het Sint-Augustinus Ziekenhuis in Wilrijk en op onze privé-praktijk in Boom, ben ik ook nog consulent echografie in het AZ Zeno in Knokke.

In elk geval probeer ik elke dame, jong of oud, met of zonder gynaecologische problemen, voor een gewone check-up of voor een begeleiding tijdens de zwangerschap, kwaaltjes tijdens de menopauze of andere intieme zaakjes, graag verder te helpen in een aangename rustgevende omgeving. Onze praktijk in Boom is sinds 1 oktober helemaal vernieuwd en we verwelkomen er u graag!

Met een luisterend oor, de nodige tijd en de geavanceerde apparatuur zal het hopelijk mogelijk zijn om op een professionele manier op al uw vragen een antwoord te geven.

De bevallingen en operaties gebeuren vanaf 1 november 2018 in het Sint – Augustinus Ziekenhuis in Wilrijk. Dit is het grootste moeder-kind ziekenhuis van Vlaanderen waar persoonlijke en professionele begeleiding zeer belangrijk zijn. Een heel team van vroedvrouwen, assistenten, pediaters, neonatologen en anesthesisten staan dag en nacht paraat voor u. Bovendien kunnen we rekenen op de uitmuntende samenwerking met andere gespecialiseerde disciplines, zoals bv endocrinologie, wat nodig is bij zwangerschapsdiabetes. Er is een uitmuntende afdeling hoog-risico verloskunde en neonatologie , waar u en uw baby de beste zorg kunnen krijgen mocht dat nodig blijken. Continue wetenschappelijke update, de beste apparatuur, kennis en ervaring moeten u het nodige vertrouwen geven.

Tevens kan u ook bij ons terecht voor alle gynaecologische ingrepen, klassiek of via kijkoperatie. Onze gespecialiseerde collega’s in oncologie staan onmiddellijk voor u klaar mocht u slecht nieuws krijgen en het woord kanker valt… Laat ons hopen dat dit niet nodig is, maar weet in elk geval dat u voor alles bij ons terecht kan.

Wil U rechtstreeks contact opnemen met Dr. Lust, dan kan dit via dokterlust@gynarte.be