Praktijk Gynaecologie Antwerpen & Rupelstreek
Mobile Menu
Philippe Albertyn gynaecoloog Antwerpen

Dr. Philippe Albertyn

Gynaecologiepraktijk Antwerpen

Dr. Ph. Albertyn is geboren in Schoten op 17 juni 1966. Hij is gehuwd met Dominique Spaepen en samen hebben zij vier kinderen: Matthias, Nicolas, Louise en Emilie. Naast zijn drukke beroeps- en gezinsleven brengt hij zijn vrije tijd voornamelijk sportief door met voetbal, tennis, golf en mountainbiken.

Na 12 jaar bij de Jezuiten aan de Frankrijklei begon hij zijn geneeskundestudies aan het LUCHasselt en promoveerde als doctor in de genees- heel- en verloskunde aan de KULeuven in 1993.

Zijn opleiding als gynaecoloog doorliep hij grotendeels in AZ St. Augustinus, gekend om zijn uitstekende chirurgische opleiding. Het laatste jaar van zijn opleiding bracht hij door in het Universitair Hospitaal van Stellenbosch University Cape Town met bijzondere aandacht voor opvolging van hoog-risico-zwangerschappen.

Zo startte hij in 1998 als gynaecoloog te St. Camillus-St. Augustinus Wilrijk in associatie met Dr. Georges Albertyn en Dr. Eelen. Kort nadien sloot hij aan bij Dr. Segal in de fertiliteitskliniek van St. Augustinus als fertiliteitsarts. Beide activiteiten combineerde hij tot 2008.

Door de toenemende drukte van de prive-praktijk werd combinatie van beide functies onhoudbaar en reorganisatie drong zich op. Hij koos ervoor om vanaf dan zich verder te concentreren op zijn specialisaties binnen de gynaecologie-verloskunde en kijkt ernaar uit zijn vaardigheden en ervaring te kunnen delen en doorgeven aan de jongere collega’s binnen de nieuwe associatie.