Gynaecologie
Anticonceptie
Vandaag bestaat er een waaier aan anticonceptie-methoden: het gaat van de klassieke pil over vaginale ring, spiraal tot pleister en staafje.
Graag bespreken wij met U deze mogelijkheden en gaan we samen op zoek naar een voor U gepaste anticonceptie- methode in uw huidige levensfase.
Plasproblemen
Blaasproblemen en het soms gepaard gaande urineverlies zijn een onderschatte en onderbehandelde problematiek. U kan terecht bij ons voor diagnose en behandeling in kader van allerhande blaasproblemen, verzakkingen en urineverlies.
Seksualiteit
Op gebied van seksualiteit kunnen zich allerhande moeilijkheden voordoen. Deze kunnen een grote impact hebben op Uw leven en Uw leven als partner. Wij begeleiden U voor diagnose en behandeling.
Screening
Screening is uitermate belangrijk en wij benadrukken graag het grote belang van screening en preventie in de gynaecologie.
Dus ook wanneer U geen klachten heeft kan U kan bij ons terecht voor Uw jaarlijks gynaecologisch onderzoek en gynaecologische screening (onder andere uitstrijkjes en borstonderzoek).
Algemene gynaecologie
Heeft U een gynaecologisch probleem, gaande van afwijkende uitstrijkjes, hormonale problemen, infecties… U kan bij ons terecht voor diagnose en behandeling van alle gynaecologische problematiek.
Wanneer er sprake is van een gynaecologische kanker ( oncologie) werken wij samen met de gynaecologische oncologen en de afdeling oncologie van het Sint Augustinus ziekenhuis.
Borstpathologie
U kan bij ons terecht voor de oppuntstelling van allerhande borstletsels. Goedaardige borstletsels kunnen ook door ons team behandeld worden.
Wanneer er sprake is van een kwaadaardig borstletsel werken wij samen met de gynaecologische oncologen en borstchirurgen van het Sint-Augustinusziekenhuis.
Bloedingsproblemen
Bloedingsproblemen zijn een lastige en frequente problematiek die Uw leven op een negatieve manier kunnen beïnvloeden. Er kunnen verschillende oorzaken zijn voor abnormaal bloedverlies.
Wij staan U bij voor diagnose en behandeling van bloedingsproblemen.
Veel gestelde vragen
Hieronder vindt u het antwoord op vragen die ons het meest gesteld worden.
Wanneer maak ik een eerste afspraak bij de gynaecoloog?
U start best met een eerste bezoekje wanneer u wenst te starten met contraceptie (pil, spiraal, prikpil, staafje, …) of 2 jaar na uw eerste seksuele contact. Ten laatste op 25 jaar moet een eerste gynaecologsich onderzoek gepland worden.
Ik ben éénmalig mijn pil vergeten innemen, wat nu?
Ik ben mijn pil vergeten in te nemen, wat nu? Wat als je de pil vergeet? Wat je moet doen als je de pil vergeten bent, is afhankelijk van een aantal factoren: In welke week je je pil bent vergeten (week 1, 2 of 3) Het type van pil., hoeveel pille je vergeten bent.
Opgelet: de regel die we hier uitleggen geldt alleen voor de combinatiepil .
Ik ben 1 pil vergeten in te nemen in week 1 (dag 1 t.e.m. dag 7)
Als je maar 1 pil bent vergeten in te nemen in de eerste week van je pilstrip kan je het volgende doen: Neem de vergeten pil in (meestal betekent dit dat je op die dag 2 pillen moet slikken). Neem de overige pillen van de pilstrip in op het tijdstip dat je normaal de pil neemt. Zo blijf je beschermd tegen zwangerschap. Je hoeft géén noodpil in te nemen, ook al had je de voorbije dagen seks.
Ik ben 1 pil vergeten in te nemen in week 2 (dag 8 t.e.m. dag 14)
Als je maar 1 pil bent vergeten in te nemen in de tweede week van je pilstrip kan je het volgende doen: Neem de vergeten pil in (meestal betekent dit dat je op die dag 2 pillen moet slikken). Neem de overige pillen van de pilstrip in op het tijdstip dat je normaal de pil neemt. Zo blijf je beschermd tegen zwangerschap. Je hoeft géén noodpil in te nemen, ook al had je de voorbije dagen seks.
Ik ben 1 pil vergeten in te nemen in week 3 (dag 15 t.e.m. dag 21)
Als je maar 1 pil bent vergeten in te nemen in de derde week van je pilstrip kan je het volgende doen: Neem de vergeten pil in (meestal betekent dit dat je op die dag 2 pillen moet slikken). Neem de overige pillen van de pilstrip in op het tijdstip dat je normaal de pil neemt. Zo blijf je beschermd tegen zwangerschap. Je hoeft géén noodpil in te nemen, ook al had je de voorbije dagen seks.